Ads 468x60px

Pages

Svájci mézeskalács

1055.
HOZZÁVALÓK:
4 dl méz,
20 dkg cukor,
25 dkg darált dió,
őrölt fahéj,
őrölt szegfűszeg,
őrölt szerecsendió,
őrölt fehér bors,
1 kanál rum,
késhegynyi szódabikarbóna,
60 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük fel a mézet a kevés vízben felolvasztott cukorral. Elég, ha csak egyszer forr föl. Miután langyosra hűlt, gyúrjuk bele a diót, kevés őrölt fahéjat, szegfűszeget, szerecsendiót, fehér borsot, a rumot, a szódabikarbónát, és végül a lisztet. Pihentessük 24 órán át, majd nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Szaggassuk általunk választott kerek, vagy szögletes formákra, előmelegített sütőben, közepes tűzön süssük meg. Amikor kihűlt, vonjuk be fehér cukor-, vagy citrommázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése