Ads 468x60px

Pages

Szatymazi palacsinta

1036.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg liszt,
10 tojás,
30 dkg cukor,
1/2 l tej,
20 dkg zsír,
40 dkg őszibarackbefőtt,
30 dkg sárgabarackbefőtt,
5 cl őszibaracklikőr,
3 dl fehérbor,
2 dl tejszín,
reszelt citromhéj,
krémpor.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, a tejből, 4 tojásból készítsünk palacsintatésztát. Süssük ki a palacsintákat és tegyük félre. Vágjuk kockákra a kimagozott őszibarackbefőttet, és locsoljuk meg a likőrrel. A levét keverjük ki krémporral, és forraljuk össze. Adjuk hozzá a 3 tojásfehérjéből felvert habot. Főzzük sűrűre, és öntsük hozzá a likőrrel meglocsolt őszibarackot. A borhabhoz 3 tojássárgáját kevés liszttel, és borral keverjünk simára. A bor többi részét tegyük fel reszelt citromhéjjal, és cukorral forrni. Készítsünk cukorral felvert tojáshabot. Mikor a bor felforrt, adjuk hozzá a simára kikevert tojássárgájához, főzzük össze, és keverjük bele a kemény tojáshabot. A palacsintákat töltsük meg az őszibarackkrémmel, öntsük le a borhabbal, és tegyünk a tetejére 1-1 szem félbevágott sárgabarackbefőttet, melyekbe előzőleg tejszínhabot töltöttünk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése