Ads 468x60px

Pages

Barackpálinkás mákos szelet

1061.
Mali László receptje
HOZZÁVALÓK:
10 tojásfehérje,
5 dkg cukor,
10 dkg darált mák,
75 dkg liszt,
a krémhez:
20 dkg cukor,
20 dkg vaj,
barackpálinka,
étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk a cukorral nem túl kemény habot a tojásfehérjékből, melybe apránként szórjuk bele az előzetesen a darált mákkal elkevert lisztet. Osszuk kétfelé, majd papírral bélelt tepsibe simítva, süssünk belőle két halványszínű lapot. Miután kihűlt, az egyik lapra kenjük a következő krémet: a 20 dkg cukorból készült, kihűlt szirupot csurgassuk a habosra kikevert vajhoz. Majd ízlés szerint adjunk hozzá barackpálinkát. Borítsuk rá a másik lapot, és gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval vonjuk be a tetejét. A csokoládémáz megszilárdulása után a süteményt vágjuk fel hosszúkás szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése