Ads 468x60px

Pages

Rácsos linzer

1065.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg margarin,
20 dkg cukor,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
reszelt citromhéj,
fahéj,
1 dl tej,
1 evőkanál tejföl,
15 dkg lekvár,
10 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet, a margarint, a cukrot, az egész tojást, a sütőport, kevés reszelt citromhéjat és fahéjat, a tejjel, és a tejföllel. Nyújtsuk ki kétharmad részét, tegyük tepsibe, és kenjük meg az ízlés szerint választott lekvárral, majd szórjuk meg a darált dióval. A tészta megmaradt részéből készítsünk rácsokat, melyeket helyezzünk a tészta tetejére. Kenjük meg tojással, és süssük meg. Szeleteljük ferde téglalap alakúra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése