Ads 468x60px

Pages

Tuniszi parfémeglepetés

1069.
Rádl János receptje
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált dió,
20 dkg porcukor,
4 tojásfehérje,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj,
csipetnyi őrölt ánizs,
10 db Roletti,
2 mandarin,
5 szem datolya,
1 citrom,
2 banán,
1/2 dl Triple sec,
10 dkg tejszínhab,
5 adag vaníliaparfé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a diót, 10 dkg porcukorral, a liszttel, a tojásfehérjével, az őrölt ánizzsal, és a vaj felével. Az így kapott masszát osszuk 5 részre. Kenjük meg a sütőlemezt a maradék vajjal vékonyan, és gyengén lisztezzük meg. Terítsük szét a masszát evőkanállal egyenként, amíg vékony, palacsintaszerű köralakot nem kapunk. Süssük forró sütőben 2-3 percig. Még forrón, helyezzük vékonyan megolajozott teáscsészére, és tiszta konyharuhával nyomkodjuk óvatosan a csészébe. Kihűlés után felveszi a csésze formáját. Vágjuk kockára a gyümölcsöket, a citrom levét nyomjuk ki, majd 10 dkg porcukorból, a gyümölcsökből, a citrom levéből és a Triple secből készítsünk salátát. Érleljük hűtőben kb. 1/2 órát. Helyezzünk a kelyhek aljára 1-1 adag vaníliaparfét, és öntsük rá a gyümölcssalátát. Díszítsük tejszínhabbal, és Rolettivel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése