Ads 468x60px

Pages

Banánszeletek

1076.
Selmeczki Tamás receptje
HOZZÁVALÓK:
a piskótához:
4 tojás,
8 dkg cukor,
10 dkg liszt,
reszelt citromhéj,
a töltelékhez:
15 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
50 dkg banán,
olvasztott csokoládé,
a grillázshoz:
15 dkg cukor,
15 dkg dióbél,
a kenéshez:
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjünk a tojásokból a cukorral, a liszttel, és a reszelt citromhéjjal a szokott módon piskótát. Kenjük fel papírral bélelt sütőlemezre egyenletesen, majd süssük ki.
A töltelékhez keverjük ki simára a vajat (ez a művelet mindig igen fontos, ne sajnáljuk rá az időt, megéri!). Adjuk hozzá a porcukorhoz, a tojássárgákat, meg 1 evőkanál vizet, keverjük össze alaposan, és adjuk a kikevert vajhoz. A megtisztított banánok végéből vágjunk le 2-3 centit, ezeket tegyük félre. A megmaradt, viszonylag egyenes banánokat mártsuk csokoládéba, tegyük zsírpapírra, majd hűtőszekrényben dermesszük meg. Zúzzuk össze a levágott banándarabokat, és az előzőekben elkészített vajkrémmel keverjük össze, pici citromlével ízesítsük. Béleljünk ki egy őzgerincformát zsírpapírral, majd a kisült piskótalapból vágjunk akkora darabot, hogy a formát teljesen kibélelje. A megkevert banánkrémből egy részt kenjünk egyenletesen a forma aljára, majd helyezzük a megdermesztett banánrudakat a forma hosszanti irányába egymás mellé kettesével. A maradék banánkrémet kenjük a tetejére úgy, hogy az üregeket kitöltse. A tetejére akkor piskótalapot borítsunk, hogy teljesen befedje, majd rakjuk hűtőbe. Ezután készítsünk grillázst a cukorból és a dióbélből (a megolvasztott barnás cukorba szórjuk a diót). Kihűlés után daráljuk durvára. A formából a megdermedt süteményt borítsuk egy tálra, a tetejét vékonyan kenjük meg baracklekvárral, majd szórjuk be a grillázzsal. Szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése