Ads 468x60px

Pages

Bodzalekvár

1079.
HOZZÁVALÓK:
1 kg érett, fekete bodzabogyó,
80 dkg cukor,
2 dl víz.

ELKÉSZÍTÉS:
Az érett, teljesen fekete bodzát alaposan öblítsük le vízzel, és szemezzük le. A cukorból és a vízből főzzünk sűrű szirupot, keverjük bele a bodzabogyókat (aki nem szereti az apró magokat, előtte paszírozza le), és erős tűzön addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Még forrón töltsük üvegekbe, igyekezzünk, hogy minél jobban tele legyenek, másrészt először csak kicsit öntsünk bele, hogy a hirtelen hősokk miatt meg ne pattanjanak. A legjobb lezárás a kiforrázott vízben megnedvesített celofán ráfeszítése az üveg szájára, ezt két befőttes gumival rögzíthetjük. Ezután rakjuk száraz dunsztba.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése