Ads 468x60px

Pages

Félholdak

1080.
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
25 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
kevés ánizsmag, vagy reszelt citromhéj,
rum,
baracklekvár,
étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Az egész tojásokat keverjük ki a cukorral. A lisztet keverjük össze a sütőporral, kevés ánizsmaggal, vagy reszelt citromhéjjal, majd dolgozzuk össze a kikevert tojásokkal. Öntsük a tésztát kikent, kilisztezett tepsibe, és süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk kettőbe. Mindkét felét locsoljuk meg rummal, kenjük meg baracklekvárral, és fektessük egymásra a két lapot. Vonjuk be gőz fölött megolvasztott étcsokoládéval. Pogácsaszaggatóval szaggassunk félholdakat a tésztából.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése