Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés tejszínes torta

1070.
Gulyás György receptje
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
25 dkg gesztenyemassza,
25 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1 dl rum,
2 pohár tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk piskótatésztát a tojásokból, a cukorral, és a liszttel. Öntsük a masszát közepes nagyságú kizsírozott, kilisztezett tepsibe, oszlassuk el egyenletesen, és közepes hőmérsékletű sütőben süssük ki. Miután kihűlt, töltsük meg a következő krémmel: 15 dkg gesztenyemasszát, a vajjal, vagy margarinnal, 25 dkg porcukorral és a rummal keverjünk ki habosra. A tejszínből a maradék porcukorral verjünk habot, és ezzel kenjük le vékonyan a süteményt, majd vágjuk tetszés szerinti alakúra és nagyságúra. A maradék habbal díszítsük fel a szeleteket, végül reszeljük le a maradék gesztenyemasszát egy citromreszelővel, és egyenletesen szórjuk be a szeletek tetejét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése