Ads 468x60px

Pages

Hájas tészta

1071.
Gusztos Antal receptje
HOZZÁVALÓK:
1,2 kg liszt,
80 dkg darált háj,
3 dkg só,
1 dl vörös bor,
3 tojás,
2 dkg bors (a tetejére a keverés után).

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Nyersen akár 24 órán keresztül is eltartható a hűtőben, a háziasszonyok tehát nyugodtan elkészíthetik a vendégség előtt, és tárolhatják, de ilyenkor nem szabad hajtogatni. A tészta lelke a hajtogatás! Felhasználás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk kissé átmelegedni, majd ezt követően lássunk hozzá a hajtogatáshoz. Egy szimpla, majd egy dupla hajtogatás, ami után 1/2 órát pihentetjük. Ezt követi ismét egy szimpla és egy dupla hajtogatás. Minden hajtogatás után természetesen kinyújtjuk a tésztát. Utoljára aszerint nyújtjuk ki, hogy mit kívánunk belőle készíteni. Tölteléket tetszés szerint választhatunk, a sütés előtt pedig tojással kenjük meg a tetejét. Kb. 30 perc sütést kíván.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése