Ads 468x60px

Pages

Kanadai édesség

1084.
Nagy Endre receptje
HOZZÁVALÓK:
10 dkg porcukor,
20 dkg vaj, vagy margarin,
30 dkg liszt,
2 tojássárgája,
6 dkg só,
1 csomag sütőpor,
1,5 dl tejföl,
7 dkg rebarbara, vagy valamilyen más gyümölcs,
20 dkg dió,
1 tojás a kenéshez,
30 dkg cukor,
puncsfagylalt,
2 dl tejszínből vert édes hab,
a gyümölcsöntethez:
20 dkg cukor,
50 dkg vegyesbefőtt,
5 cl Triple sec likőr.

ELKÉSZÍTÉS:
Dörzsöljük el alaposan a lisztet a vajjal, vagy margarinnal. Egy másik edényben keverjük össze a tejfölt a tojássárgákkal, a porcukorral, és a sütőporral. Ezután gyúrjuk össze kézzel az egészet a lisztes vajjal. A művelet ne tartson tovább 3 percnél, mert a tészta a kéz melegétől morzsalékossá válik, és nem lesz nyújtható. Ajánlott előtte a lisztet és a margarint is hűtőben tartani. Nyújtsuk a linzertészta felét kb. 3 mm vastagságúra, és nyújtófa segítségével fektessük tepsibe. Terítsük rá a kb. 3 centis darabokra vágott rebarbarát (vagy más gyümölcsöt), szórjuk meg cukorral, és a dió felével. A linzer többi részét vágjuk kb. 5 mm-es csíkokra, és rácsszerűen helyezzük a gyümölcsre, kenjük meg tojással, és végül szórjuk meg a dió másik felével. Közepesen meleg sütőben 30 percig süssük. Miután kihűlt, vágjuk 5x5 centis kockákra, tegyük rá a fagylaltot, díszítsük tejszínhabbal, és öntsük körbe gyümölcsöntettel. A gyümölcsöntethez forraljunk fel 3 dl vizet a cukorral, adjuk hozzá az apró kockákra vágott gyümölcsöt, és hűtsük le, majd végül öntsük hozzá a likőrt.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése