Ads 468x60px

Pages

Alma jóasszony módra

1098.
HOZZÁVALÓK:
8 közepes alma,
mazsola,
málna-, vagy meggyíz,
vaj,
a krémhez:
2 tojássárgája,
3 evőkanál porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál liszt,
5 dl tej,
2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg az almákat, szedjük ki a magházukat, és az üregükkel felfelé helyezzük őket egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálban. Az üregekbe tegyünk néhány szem alaposan megmosott mazsolát, és valamilyen ízlés szerint választott gyümölcsízt, majd erre 1-1 borsónyi vajdarabkát. Toljuk forró sütőbe, és az alma minőségétől függően 10-15 percig süssük. Közben keverjük simára a tojássárgákat a porcukorral, a vaníliáscukorral, a liszttel, és a tejjel. Gőz fölött főzzük krémmé. A gőzről levéve ízesítsük a rummal, és azon forrón öntsük az almákra, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése