Ads 468x60px

Pages

Finom kifli

1094.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
3 dkg cukor,
kevés só,
langyos tej,
25 dkg vaj,
a töltelékhez:
2 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
1 citrom.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, a cukrot, és kevés sót. Langyos tejjel gyúrjuk rétestészta keménységűre, és nyújtsuk ki a tésztát. Dolgozzuk el alaposan a vajat 1-2 dkg liszttel, és ezt a vajas masszát nyomkodjuk a kinyújtott tészta közepére. Hajtsuk össze a tésztát, majd nyújtsuk ki ismételten. 5-6 alkalommal hajtogassuk és nyújtsuk. Pihentessük 10 percig, majd nyújtsuk ki végleg, kb. 1/2 cm vastagságúra. Vágjuk háromszög alakúra, és kenjük meg a töltelékkel. A töltelékhez verjünk a tojásfehérjékből habot, melyhez keverjük hozzá a porcukrot, a darált diót, és a citrom lereszelt héját. A kifliket sütés után még melegen szórjuk meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése