Ads 468x60px

Pages

Gyümölcstekercs

1089.
Hegedüs Pál receptje
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
12 dkg liszt,
1 kg alma,
20 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
őrölt fahéj,
kevés búzadara.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habbá a tojások fehérjét a cukor harmadrészével. Ízesítsük a lereszelt citromhéjjal. Keverjük simára a tojássárgákat a cukor másik harmadával, majd adjuk hozzá a tojáshabot. Végül szitáljuk bele a lisztet, és papírral bélelt sütőlemezre vékonyan rásimítva süssük meg a piskótát. Közben a megtisztított, felszeletelt almát a visszamaradt cukorral, kevés őrölt fahéjjal ízesítve pároljuk meg. Ha sok levet eresztene, hintsük meg kevés búzadarával. Pároljuk tovább, de ügyeljünk arra, hogy az alma ne puhuljon túlságosan meg. A megsült piskótát borítsuk tiszta konyharuhára, húzzuk le róla a papírt, kenjük meg az almával, és a konyharuha segítségével göngyöljük össze. Tegyük hűtőszekrénybe, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése