Ads 468x60px

Pages

Kisalföldi túrós rezegős

1088.
HOZZÁVALÓK:
10 adag rétestészta (967. sz. recept),
6 tojás,
40 dkg cukor,
4 dl tejföl,
80 dkg túró,
5 dkg vaníliáscukor,
10 dkg mazsola,
kevés citromhéj,
5 dkg búzadara,
5 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsük el a rétestésztát a 967. számú receptben leírtak szerint, nyújtsuk ki, és ha kissé megszikkadt, akkor vágjuk akkora darabokra, mint a tepsink.
Közben keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá a tejfölt, a szitán áttört túrót, a vaníliáscukrot, a mazsolát, majd reszeljünk bele kevés citromhéjat. Keverjük össze az egészet alaposan, és ezután óvatosan vegyítsük el benne a fehérjékből vert habot. Ha a túró nagyon lágy volt – kevesebb, ha túl kemény – több tejfölt használjunk, hogy a töltelék megfelelő állagú legyen.
Rakjuk le a réteslapokat – egy kivételével - a hideg zsírral kikent tepsink aljára, közben mindegyiket locsoljuk meg zsírral. Ezután hintsük rá a búzadarát, hogy a tészta ne ázzon el, majd terítsük szét és simítsuk el rajta a tölteléket, végül tegyük rá az utolsó réteslapot. A tetejét ismét locsoljuk meg zsírral, és közepesen meleg sütőben süssük át alaposan. Ha ropogósra sült, vágjuk négyzet alakú darabokra, emeljük ki lapátkanállal, és porcukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése