Ads 468x60px

Pages

Különleges lepény

1095.
Móczi Sándor receptje
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 tojásfehérje,
1 dl tejszín,
1 evőkanál tejföl,
2 dkg vaj,
4 dkg reszelt sajt,
citromlé,
olaj,
só,
a töltelékhez:
10 dkg gyulai kolbász,
5 dkg szalonna,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg gépsonka,
10 dkg paradicsom,
10 dkg gomba,
1 kis doboz olajos hal,
1 kemény tojás,
citrom,
25 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyem zöldje,
só,
törött bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tojásfehérjéket a tejszínnel, a tejföllel, a vajjal, a sajttal, a sóval, és kevés citromlével, majd gőzön habverővel addig verjük, amíg „ikrás” nem lesz. Kenjünk ki olajjal egy lapos tűzálló tálat, majd 1 cm vastagon simítsuk bele a tésztát. Forró sütőben süssük zsemleszínűre. A tészta első negyedére tegyünk lé nélküli, darabolt szardíniát, hámozott citromkarikákat, és a kockára felvagdalt kemény tojást. A második negyedre kerül az apróra vágott, olajon megpirított vöröshagyma, a szeletelt gomba, amelyeket borssal, sóval, petrezselyemmel szórunk meg. A harmadik negyedre vékony szeletekre vágott szalonnán és vöröshagymán pirított kolbász, a negyedikre a csíkokra vágott sonka meg a felszeletelt paradicsom kerül. Szórjuk meg az egészet reszelt sajttal, és a sütőben addig süssük, míg a sajt ráolvad.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése