Ads 468x60px

Pages

Karamellbomba

1117.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
3 tojás,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg vaj,
25 dkg babapiskóta,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavargatva pirítsuk szép barnára a kristálycukrot, majd öntsük kiolajozott tányérra, és hagyjuk kihűlni, megkeményedni. Daráljuk meg a 2/3 részét, a maradék 1/3 részét pedig törjük durvára. Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, meg a vaníliáscukorral, tegyük bele a vajat, és alaposan keverjük ki. Végül adjuk hozzá a tojások keményre vert habját, és az őrölt karamellt. Egy mély üvegtál aljára kenjünk egy réteg krémet, erre rakjunk egy sor babapiskótát. Ezután ismét a krém következik, és ezt addig folytassuk, amíg a hozzávalók tartanak, de arra ügyeljünk, hogy a tetejére és az oldalára jusson krém. A rétegezés során fontos, hogy a teteje keskenyedjen el, bomba alakúra formázzuk. Tegyük hűtőszekrénybe legalább 1 napra, majd tálalás előtt vonjuk be édes tejszínhabbal, és hintsük meg a durvára tört karamellel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése