Ads 468x60px

Pages

Mákos csomag

1109.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
15 dkg zsír,
4 tojássárgája,
a töltelékhez:
15 dkg mák,
15 dkg cukor,
1 dl tej,
5 dkg mazsola,
1 csomag vaníliáscukor,
kevés fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, és a cukorral, majd gyúrjuk össze a zsírral és a tojássárgákkal. Nyújtsuk ki a tésztát 1/2 cm vastagságúra, vágjuk téglalap alakúra. A lapocskákra a következő tölteléket tesszük: főzzük meg a tejjel a mákot, és a cukrot, majd keverjük hozzá a mazsolát, a vaníliáscukrot, és a fahéjat. A megtöltött tésztákat hajtogassuk össze, a széleit az ujjunkkal nyomkodjuk le, és forró sütőben süssük meg. Miután megsült, szórjuk meg vaníliáscukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése