Ads 468x60px

Pages

Rumos szelet

1116.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 tojás,
20 dkg porcukor,
kevés tej,
a töltelékhez:
30 dkg cukor,
6 tojás,
2 kanál rum,
30 dkg darált dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a vajjal, a tojásokkal, a porcukorral és kevés tejjel. Nyújtsuk ki dupla-késfok vastagságúra, és vajjal kikent tepsiben, lassú tűz mellett félig süssük meg. A töltelékhez habarjuk el a cukrot a tojássárgákkal, a rummal, és a darált dióval. Gőz fölött addig kavarjuk, míg egészen megsűrűsödik. A gőzről levéve, keverjük bele a tojások keményre vert habját. Kenjük rá a félig sült tésztára, és lassú tűznél süssük meg egészen. Még melegében vágjuk fel hosszúkás, vagy négyzet alakú darabokra. Miután kihűlt, vonjuk be rumos cukormázzal, és mindegyik szeletre helyezzünk egy-egy fél dióbelet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése