Ads 468x60px

Pages

Diós-cseresznyés szelet

1124.
Móra László receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg vaj,
4 tojás,
15 dkg porcukor,
15 dkg dió,
4 dkg zsemlemorzsa,
kevés citromlé,
5 dkg cseresznye,
ostyalap.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat 2 tojássárgájával, és állandó kevergetés közben tegyünk bele 2 egész tojást, és a cukrot. Keverjük ki az egészet még egyszer alaposan, majd adjuk hozzá a darált diót, a szitált zsemlemorzsát, a citromlevet, és a maradék tojásfehérjéből vert habot. Kenjünk ki egy tepsit margarinnal, hintsük meg liszttel, és öntsük bele a tészta felét. Fektessünk bele négyszögletes ostyalapokat, és tegyük rá a kimagozott cseresznyét. Borítsuk le újból ostyalapokkal, erre simítsuk rá a tészta másik felét, és lassú tűzön, kb. 40 percig süssük. Ne tartsunk a cseresznye kiengedett levétől, mert az ostya felszívja. Miután kihűlt, szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése