Ads 468x60px

Pages

Diós és mákos patkó Inyes mester módra

1130.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg vaj,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
4 tojássárgája,
3,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1,5 l liszt,
dió-, és máktöltelék.

ELKÉSZÍTÉS:
Kavarjuk habosra a vajat a cukorral, és a sóval. Adjuk hozzá egyenként a tojássárgákat, a tejet, amiben előzőleg feloldottuk az élesztőt, és a lisztet. Dolgozzuk ki jól, nyújtsuk ki háromszor, közben 30-30 percig pihentessük. A harmadik nyújtás után osszuk annyi cipóra, ahány patkók szeretnénk, és pihentessük ismét 30 percig. Nyújtsuk késfoknyi vastagságúra, és töltsük meg dió-, vagy máktöltelékkel. Formáljuk patkó alakúra, kenjük meg tojással, szurkáljuk meg tűvel néhány helyen (azért, hogy fel ne repedjen), tegyük sütőlapra, pihentessük még 15 percig, kenjük meg újra, és néhány perc múlva meleg sütőben süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése