Ads 468x60px

Pages

Édes túrótortácska

1120.
Herczeg József receptje
HOZZÁVALÓK:
60 dkg túró,
4 tojás,
csipetnyi só,
5 dkg vaj,
10 dkg liszt,
1 dkg sütőpor,
2 dkg vaníliáscukor,
1/2 citrom lereszelt héja,
15 dkg porcukor,
5 dkg mazsola,
5 dkg zsír.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a túrót, keverjük bele a csipetnyi sót, az egész tojásokat, a vajat, a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot, a reszelt citromhéjat, a porcukrot, és a mazsolát. Öntsük kizsírozott apró tortakarikába (ennek hiányában kizsírozott, kicsi, mély, kerek jénai edénybe) és süssük szép pirosra. A formából kiborítva hintsük meg porcukorral, és még melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése