Ads 468x60px

Pages

Egytojásos torta

1128.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg vaj, vagy margarin,
8 dkg cukor,
20 dkg méz,
1 tojás,
1 dl tej,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
a krémhez:
20 dkg cukor,
5 dl tej,
10 dkg liszt,
20 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, vagy margarinnal, majd adjuk hozzá a cukrot, a mézet, a tojást, a tejet, és a szódabikarbónát. Gyúrjuk össze, majd osszuk 6 egyenlő részre. Szél nélküli sütőlemezen süssünk belőle négyszögletű lapokat. A krémhez pirítsuk meg a cukrot, majd oldjuk fel 1/2 dl vízzel és 2 dl tejjel. Keverjük el a lisztet 3 dl tejjel, és a karamellhez öntve főzzük sűrűre. Hűtsük langyosra, és darabokban adjuk hozzá a vajat, és a vaníliáscukrot. Kavargassuk addig, amíg ki nem hűl. Töltsük meg a tortát, vonjuk be a tetejét is, és hintsük meg a levágott szélek morzsájával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése