Ads 468x60px

Pages

Málnalepény

1121.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg finomliszt,
20 dkg margarin,
13 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
csipetnyi só,
kevés citromhéj,
citromlé,
1-2 evőkanál tejföl,
málnaíz,
a töltelékhez:
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1/2 citrom leve,
40 dkg málna.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a porcukorral, a tojássárgákkal, a sóval, és kevés reszelt citromhéjjal, illetve citromlével. Ha nem áll össze, dolgozzuk bele a tejfölt, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Tegyük legalább 1 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hűtőszekrénybe. Ezután nyújtsuk ki, béleljünk ki vele egy közepes nagyságú tepsit, és villával szurkáljuk meg. Nagyon világosra süssük, majd kenjük meg málnaízzel. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, keverjük bele a cukrot, a citrom levét, és gőz fölött főzzük sűrűre. A gőzről levéve, keverjük bele a málna felét, és simítsuk a tésztára. A málna másik felével szórjuk meg a tetejét, és a forró sütőbe visszatolva a tepsit, most már nagyon kis lángon, inkább szárítsuk, mint süssük, de ügyeljünk, hogy ne piruljon meg. Hidegen, vízbe mártott késsel vágjuk kockákra, így nem törik meg a hab a sütemény tetején.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése