Ads 468x60px

Pages

Bécsi gyümölcspite

1147.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg vaj,
25 dkg liszt,
1 tojássárgája,
2 kávéskanál porcukor,
1 evőkanál bor, vagy citromlé,
5 tojásfehérje,
5 evőkanál cukor,
1/2 l szamóca, vagy ribizli, vagy kimagozott meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a vajból, a lisztből, a tojássárgájából, a porcukorral, és a borral, vagy citromlével. Tegyük 1/2 órára hűvös helyre pihenni, majd nyújtsuk félujjnyi vastagságúra, és kikent tepsibe téve, lassú tűznél süssük világossárgára. Sütés után hűtsük ki. Ekkor verjünk a tojásfehérjékből kemény habot, keverjük bele a cukrot, és a gyümölcsöt. Kenjük rá a tésztára, és egészen kis tűznél szárítsuk meg a gyümölcshabot.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése