Ads 468x60px

Pages

Feketeáfonyás csiga muffin

1141.
Konczné Kondás Tünde receptje
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
10 dkg aszalt feketeáfonya,
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
20 dkg sovány túró,
10 dkg feketeáfonya lekvár,
3 tojássárgája,
5 dkg mandulaforgács, vagy csokireszelék,
3 teáskanál sütőpor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Helyezzük a papír sütőformákat a muffin sütőforma mélyedéseibe. Vegyítsük el a lisztet a sütőporral. Keverjük el a túrót, és a tojássárgákat a cukorral, az olvasztott vajjal, és egy parányi sóval. Gyúrjuk bele a lisztes keveréket, és az aszalt feketeáfonyát. Felezzük el a tésztát, és mindkét részt nyújtsuk kb. 20x30 centis téglalappá. Mindkét téglalapot kenjük meg feketeáfonya lekvárral. A téglalapokat a keskenyebbik oldaluk felől tekerjük fel, a rudakat vágjuk 6-6 egyforma szeletre. Tegyük bele a formákba őket, vízzel kenjük meg, majd hintsük meg mandulaforgáccsal, vagy ízlés szerint csokireszelékkel. A muffinokat 25 percig süssük. A sütőből kivéve 5 percig pihentessük őket a formában, majd vegyük ki és hagyjuk kihűlni. Frissen kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése