Ads 468x60px

Pages

Indiai torta

1143.
Perjés Imréné receptje
HOZZÁVALÓK:
2 csomag piskótatortalap, vagy 6 tojásból, 6 kerek piskótalap,
2 pohár tejszín,
10 dkg vaj,
5 dkg kakaó,
18 dkg cukor,
késhegynyi darált kávé,
2 kávéskanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk sűrű krémet 15 dkg cukorból, a kakaóból, a kávéból és 3 evőkanál vízből. Ezután tegyük bele a vajat, és keverjük simára. Vonjuk be a piskótalapokat egyenként a csokoládékrémmel. A legszebbet válasszuk ki a tetejére. Amikor a csokoládé bevonat megkeményedett (általában a következő napra), verjük fel jó keményre a tejszínt, és ízesítsük a maradék cukorral, illetve a rummal. A lapokat a csokoládés felükön kenjük meg vele. Helyezzük egymásra a lapokat, és a maradék habbal a torta oldalát is vonjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése