Ads 468x60px

Pages

Mazsolás habos lepény

1146.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojás,
1 csomag sütőpor,
6 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál rum,
10 dkg mazsola,
baracklekvár,
5 tojásfehérje,
1/2 citrom leve,
20 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, az 1 egész tojással, a sütőporral, a porcukorral, és a vaníliáscukorral. Tegyük legalább 1 órára hűtőbe, de még jobb, ha egész éjszakára ott hagyjuk. Közben Öntözzük meg a rummal a mazsolát, és hagyjuk, hogy megszívja magát. Nyújtsuk a tésztát akkora lappá, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit. Forró sütőben, erős lángon félig süssük meg. A sütőből kivéve, kenjük meg baracklekvárral, és szórjuk meg a rumból kiszedett mazsolával. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, csavarjuk bele a 1/2 citrom levét, keverjük össze a cukorral, és az áztatásból visszamaradt rummal. Simítsuk a tészta tetejére, toljuk vissza a sütőbe, de a tüzet mérsékeljük. Inkább szárítsuk, mint süssük addig, amíg a hab meg nem keményedik, és halvány rózsaszínűvé válik. Ha idő előtt pirulni kezd, fektessünk a tetejére tiszta papírlapot, és úgy süssük tovább. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd hideg vízbe mártott késsel vágjuk kockákra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése