Ads 468x60px

Pages

Tejszínes meggykocka

1148.
Kopcsik Lajos receptje
HOZZÁVALÓK:
4 tojás,
8 dkg cukor,
10 dkg liszt,
a krémhez:
3 dl tej,
6 dkg búzadara,
20 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 cl rum,
meggylekvár,
10 dkg kimagozott meggy,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk piskótalapot a tojásokból a cukorral, és liszttel. A krém elkészítéséhez főzzük fel a tejet és keverjük el a búzadarával, hogy elég sűrű legyen. Miután kihűlt, keverjük habosra a vajjal, a porcukorral, a vaníliáscukorral, és a rummal. Kenjük be a piskótalapot vékonyan meggylekvárral, és szórjuk meg a kimagozott meggyel. Ezután tegyük rá a krémet, majd az egészet be a hűtőbe. Csak amikor már jó hideg, kerüljön rá a tejszínhab.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése