Ads 468x60px

Pages

Barna pogácsa

1156.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
2 dkg élesztő,
20 dkg liszt,
20 dkg étkezési korpa,
1 tojássárgája,
só,
a töltelékhez:
15 dkg disznózsír,
5 dkg vaj,
2,5 dkg liszt,
2,5 dkg étkezési korpa,
feketekávé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk rétestésztaszerű tésztát a cukor nélkül megkelesztett élesztőből, a liszttel és az étkezési korpával, valamint a tojássárgájával, és kevés sóval. Dolgozzuk ki alaposan, és nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra. Keverjük össze a disznózsírt és a vajat, a liszttel, és a korpával, majd kenjük rá a kinyújtott rétestésztára. Hajtogassuk háromszor, közben 20-20 percig pihentessük, és minden hajtogatás előtt kenjük meg olvasztott disznózsírral. Szaggassunk belőle pogácsákat, pihentessük 30 percig a tepsiben, és sütés előtt kenjük meg kevés feketekávéval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése