Ads 468x60px

Pages

Borhabtorta

1158.
HOZZÁVALÓK:
a piskótalaphoz:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
1 evőkanál olaj,
a borhabhoz:
4 tojássárgája,
5 dkg liszt,
4 dl muskotálybor,
20 dkg cukor,
1 darabka fahéj,
8-10 szem szegfűszeg,
2 dkg étkezési zselatin,
6 dl tejszín,
a díszítéshez:
1 csomag vaníliáscukor,
3 dkg dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukor 1/3 részével. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és óvatosan keverjük hozzá a tojássárgákhoz. Adjuk hozzá a lisztet is. Olajjal bekent, és liszttel meghintett tepsire kenjünk fel két vékony piskótalapot. Előmelegített, közepesen meleg sütőben süssük meg aranysárgára.
A borhab készítésekor keverjük simára a tojássárgákat a liszttel és kevés hideg borral. Közben a maradék bort forraljuk fel a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, szűrjük át, majd öntsük rá az előzőek szerint előkészített tojássárgákra. Keverjük el gyorsan, majd főzzük fel, és hűtsük le.
Oldjuk fel a zselatint 1 dl meleg vízben, majd még langyosan keverjük a keményre felvert tejszínhabhoz. Végül a kihűlt krémet óvatosan keverjük össze a zselatinos tejszínhabbal.
A kisütött piskótalapot fektessük a tortaforma aljára, töltsük tele a borhabbal, és helyezzük a tetejére a másik piskótalapot. Tegyük a tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe. Tálalás előtt szórjuk meg a tetejét vaníliáscukorral elkevert, apróra vágott dióval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése