Ads 468x60px

Pages

Citromrolád

1159.
HOZZÁVALÓK:
a piskótatésztához:
6 tojás,
12 dkg cukor,
12 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
a krémhez:
2 citrom,
25 dkg cukor,
25 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk 6 tojásból piskótatésztát. Helyezzünk a sütőlemezre papírt, majd kenjük rá a tésztát 2 cm vastagon, és 160-180 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük ki.
A krém elkészítéséhez forraljuk fel a cukrot, 1/2 dl vízzel és a citromok kifacsart levével. Tegyük bele a vajat, majd vegyük le azonnal a tűzről, és félretéve hagyjuk kihűlni. Ezután egy habverővel habosítsuk fel, és ízesítsük reszelt citromhéjjal. A kihűlt tésztát kenjük meg a jól kikevert krémmel, majd csavarjuk fel úgy, mint a piskótatekercset. Díszítsük a maradék krémmel és citromdarabkákkal. Hűtés után szeletelhető.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése