Ads 468x60px

Pages

Parfétorta

1150.
HOZZÁVALÓK:
1 csomag babapiskóta,
rumos tej,
5 tojás,
15 dkg porcukor,
2 evőkanál tej,
4 evőkanál kakaó,
1 csomag vaníliáscukor,
20 dkg vaj,
1 marék meggy,
10 dkg dió,
tejszínhab.

ELKÉSZÍTÉS:
Vajazzunk ki alaposan, az oldalát is beleértve, egy közepes nagyságú tortaformát. Tegyünk az aljára egy sor rumos tejbe mártott babapiskótát, és az oldalára is állítsunk piskótákat. Kavarjuk ki a tojássárgákat a porcukorral, és a 2 evőkanál tejjel. Gőz fölött főzzük sűrűre. Még a gőz fölött adjuk hozzá a kakaót, és a vaníliáscukrot, majd a gőzről levéve, hűtsük vissza langyosra. Nagyon alaposan kavarjuk ki a vajat és adjuk hozzá a kimagozott, és lecsepegtetett meggyet, illetve a durvára vágott diót. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, és keverjük ezt is a többihez. Töltsük a piskótával bélelt tortaformába, tegyünk a tetejére is rumos tejbe mártott piskótákat úgy, hogy teljesen beborítsa. Tegyük a tortát hűtőszekrénybe. Tálalás előtt a tetejét vonjuk be tejszínhabbal, és díszítsük meggyel, dióval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése