1172.
HOZZÁVALÓK:
4 nagy alma,
15 dkg cukor,
1 tojás,
25 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál fah éj,
3 szem tört szegfűszeg,
csipetnyi só,
2 evőkanál mazsola,
4 evőkanál apróra vágott gyümölcsbefőtt,
2 evőkanál apróra vágott,
cukrozott narancsh éj,
2 evőkanál tört mandula,
10 szem dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg, és reszeljük le az
almát, majd keverjük el alaposan a cukorral. Adjuk h ozzá
a nyers tojást, a lisztet, és a sütőport, majd addig kevergessük, amíg ho mogén,
h abos masszát kapunk. Fűszerezzük a fah éjjal,
a szegfűszeggel, és a sóval. Adjuk h ozzá a mazsolát,
az ízlés szerint választott gyümölcsöket, a cukrozott narancsh éjat,
a diót, és végül a mandulát. Simítsuk a masszát egy szögletes, kivajazott,
kilisztezett formába, és takarjuk le alufóliával. Tegyük előmelegített sütőbe,
és mérsékeljük a lángot közepesre. Egy órányi sütést követően ellenőrizzük h urkapálcával,
h ogy átsült-e alaposan. Ha igen, borítsuk
deszkára, és h agyjuk teljesen kih űlni.
Hűvös h elyen sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése