Ads 468x60px

Pages

Barhesz

1166.


HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
0,10 kg cukor,
0,05 kg élesztő,
0,05 kg mazsola,
0,01 kg só,
4 db tojássárgája,
0,5 l víz.

ELKÉSZÍTÉS:
A vizet felmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy kávéskanál cukrot, mely ha feloldódott, annyi lisztet teszünk hozzá, amennyi fakanállal könnyen keverhető. Ezt a félsűrű kovászt liszttel behintjük, és meleg helyre tesszük keleszteni. Begyúrás előtt a tojást cukorral, és sóval, keverés közben felmelegítjük, majd beleöntjük a már megkelt kovászba. Elkeverés után hozzátesszük a maradék lisztet és jól kidolgozzuk. Befejezés előtt hozzáadjuk a tisztított mazsolát. Pihentetés után a tésztát feldaraboljuk, megfonjuk, tojással bekenjük. Sütés előtt 10-15 perccel ismét megkenjük. Meleg sütőtérben (215 C°) sütjük. Az 1 kg-os vagy ennél nagyobb fonott kalácshoz keményebb tésztát gyúrunk. Kelesztéskor a második bekenés után mákkal hintjük be. A kész mennyiség 1,50 kg. A recept a Ruszwurm cukrászda cukrásztankönyvében található.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése