Ads 468x60px

Pages

Mandulás savarin

1175.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt,
1 dl tej,
1,5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
10 dkg vaj,
csipetnyi só,
3 tojás,
az öntethez:
20 dkg cukor,
5 cl mandulalikőr,
mandulaaroma,
a díszítéshez:
3 dl tejszín,
5 dkg mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kovászt egy kis lisztből, langyos tejből, élesztőből, és csipetnyi cukorból. Fedjük le, és hagyjuk meleg helyen kelni. Közben keverjük habosra a vajat a cukorral, és csipetnyi sóval, majd állandó kevergetés közben fokozatosan adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet, és végül a kovászt. Vajazzunk ki 8 egyszemélyes savarinformát, és mindegyiket töltsük meg tésztával kb. 3/4 részéig. Langyos helyen addig kelesszük, amíg a tészta a formát teljesen ki nem tölti. 220 fokra előmelegített sütőben süssük aranyszínűre, majd borítsuk kis tálcára őket. Amíg a tészta sül, cukorból, 2 dl vízből, likőrből és az aromából főzzünk szirupot. Itassuk át jól a savarinokat a kihűtött sziruppal. A közepüket töltsük meg keményre felvert tejszínhabbal. Végül szórjuk meg levelesre vágott, kissé megpirított mandulával.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése