Ads 468x60px

Pages

Mazsolás lepényke

1171.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
25 dkg porcukor,
2 tojás,
35 dkg liszt,
1 csomag vaníliáscukor,
1 citrom,
10 dkg mazsola,
75 dkg párizsi krém, vagy csokoládékrém,
1 kávéskanál étolaj,
5 dkg étcsokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a porcukorral, majd üssük bele egyenként a tojásokat, végül keverjük hozzá óvatosan egy fakanállal a vaníliáscukorral elvegyített lisztet, és a citrom lereszelt héját. Formáljunk a tésztából egymástól 2-3 centiméterre diónyi kerek, lapos halmocskákat egy papírral bélelt sütőlemezre. Szórjunk a tetejükre 3-4 szem mazsolát. Előmelegített, közepesen meleg sütőben addig süssük, amíg aranysárgává nem válik (kb. 10 perc). A lepénykéket kettesével ragasszuk össze a krémmel. Gőz fölött megolvasztott, kevés étolajjal hígított csokoládéval spricceljük le a süteményeket.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése