1174.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg leveles tészta, vagy h ázi készítésű vajas tészta,
10 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Nyújtsuk a tésztát porcukorral megh intett deszkán 7-8 mm vastagságban téglalap alakúra. Osszuk 3 h armadra, majd a baloldali részt h ajtsuk be 2/3 részig, és h ajtsuk rá a jobboldali részt. Ezután fordítsuk el a tésztát 90 fokkal, és ismét nyújtsuk ki. Hintsük meg porcukorral, osszuk 4 negyedre, és a két szélső negyedet h ajtsuk be középig úgy, h ogy összeérjenek. Ismét h intsük meg porcukorral, és h ajtogassuk a kettőt egymásra. A dupla h ajtás után tegyük a tésztát mélyh űtőbe, ah ol kb. 30 perc alatt fagyasszuk ki. A kifagyott, h ajtogatott tésztát vágjuk kb. 1 centis darabokra. Az egyes darabok mindkét oldalát mártsuk meg porcukorban, tegyük sütőlemezre, kis h elyet h agyva közöttük. Tegyük nagyon forró (220-240 fokos) sütőbe. Amikor az egyik oldal megsült fordítsuk meg, és süssük a másik oldalát is szép ropogósra. A sütési idő nagyjából 20 perc. A porcukortól a pálmalevél mindkét oldala világos karamellszínű és fényes lesz.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése