Ads 468x60px

Pages

Datolyakenyér

1176.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg datolya,
15 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
6 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk csíkokra a kimagozott datolyát. Forrázzuk le a mandulát, hámozzuk meg, és vágjuk szintén csíkokra. Keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal és a cukorral, majd adjuk hozzá a datolyát, a mandulát, és az alaposan megmosott, és lecsöpögtetett mazsolát, végül pedig a lisztet. Ezután óvatosan keverjük hozzá a kemény habbá felvert tojásfehérjéket. Öntsük a tésztát hosszúkás, kivajazott, kilisztezett formába, és közepesen meleg sütőben kb. 1 óra alatt süssük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése