1176.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg datolya,
15 dkg mandula,
10 dkg mazsola,
6 tojás,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
20 dkg liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk csíkokra a kimagozott
datolyát. Forrázzuk le a mandulát, h ámozzuk
meg, és vágjuk szintén csíkokra. Keverjük h abosra
a tojássárgákat a vajjal és a cukorral, majd adjuk h ozzá
a datolyát, a mandulát, és az alaposan megmosott, és lecsöpögtetett mazsolát,
végül pedig a lisztet. Ezután óvatosan keverjük h ozzá
a kemény h abbá felvert tojásfeh érjéket.
Öntsük a tésztát h osszúkás, kivajazott,
kilisztezett formába, és közepesen meleg sütőben kb. 1 óra alatt süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése