Ads 468x60px

Pages

Epres joghurthab

1182.

HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
40 dkg gyümölcsaszpik,
10 dkg eper befőtt,
2 pohár epres joghurthab,
1 pohár tejszín.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a tojásokból a cukorral és a liszttel piskótatésztát. Süssünk belőle egy kuglófforma méretének megfelelő lapot. A kuglófformát állítsuk jeges vízbe, és töltsük színültig a hideg gyümölcsaszpikkal. Amikor 3-4 mm vastagságban rádermed az edény belső falára, a felesleget öntsük ki belőle, és a formát tegyük 10 percre hűtőszekrénybe. Ezután a forma belsejét rakjuk a maradék aszpikba mártott gyümölcsdarabokkal. A joghurtot egy tálban keverjük simára a felvert tejszínhabbal, és keverjük össze 5 evőkanál hűtött, folyós aszpikkal. Töltsük a joghurthabot a díszített formába, fedjük le a piskótalappal, és 45 órára tegyük hűtőbe dermedni. Tálaláskor mártsuk a formát néhány pillanatra forró vízbe, és borítsuk egy tálra. Tejszínhabbal és gyümölccsel díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése