1182.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
6 dkg cukor,
6 dkg liszt,
40 dkg gyümölcsaszpik,
10 dkg eper befőtt,
2 poh ár
epres jogh urth ab,
1 poh ár
tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a tojásokból a
cukorral és a liszttel piskótatésztát. Süssünk belőle egy kuglófforma méretének
megfelelő lapot. A kuglófformát állítsuk jeges vízbe, és töltsük színültig a h ideg
gyümölcsaszpikkal. Amikor 3-4 mm vastagságban rádermed az edény belső falára, a
felesleget öntsük ki belőle, és a formát tegyük 10 percre h űtőszekrénybe.
Ezután a forma belsejét rakjuk a maradék aszpikba mártott gyümölcsdarabokkal. A
jogh urtot egy tálban keverjük simára a felvert
tejszính abbal, és keverjük össze 5 evőkanál h űtött,
folyós aszpikkal. Töltsük a jogh urth abot
a díszített formába, fedjük le a piskótalappal, és 45 órára tegyük h űtőbe
dermedni. Tálaláskor mártsuk a formát néh ány
pillanatra forró vízbe, és borítsuk egy tálra. Tejszính abbal
és gyümölccsel díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése