1178.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg ribizli,
2 evőkanál porcukor,
5 cl rumos diólikőr,
a tésztáh oz:
15 dkg porcukor,
3 tojás,
10 dkg liszt,
1 evőkanál kókuszreszelék.
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg és szemezzük le a
ribizlit. Hintsük meg a porcukorral, locsoljuk meg a likőrrel, és lefedve
tegyük h űtőszekrénybe. A tésztakosár
elkészítéséh ez keverjük h abosra
a porcukrot a tojásokkal. Adjuk h ozzá a
lisztet, a kókuszreszeléket, és keverjük össze alaposan. Kenjük meg a
sütőlemezt vékonyan vajjal, h intsük meg
liszttel, és a folyékony tésztamasszát 4 részre osztva, vékonyan, leh etőleg
négyzet alakúra kenjük szét rajta. Azonnal tegyük forró sütőbe, és
világosbarnára süssük meg. A sütőből kivett lepényeket még forrón borítsuk
lefordított teáscsészékre. A tészta lelógó részeit formázzuk h ullámosra,
és h agyjuk a csészén kih űlni.
Tegyük a kih űlt tésztába a leh űtött
ribizlit.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése