1184.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg sütőtök,
10 dkg cukor,
1 citrom,
15 dkg aszalt gyümölcs,
5-6 szegfűszeg,
darabka fah éj,
10 dkg mandula,
1/2 dl Triple Sec.
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk meg a sütőtököt,
távolítsuk el a magját, és vágjunk belőle 3-4 centis h asábokat.
Készítsünk szirupot 3 dl vízből a cukorral, és pár csepp citromlével. Ebben
főzzük 2 percig a sütőtököt. Főzzük 10 percig az aszalt gyümölcsöt a
szegfűszeggel, és a fah éjjal annyi vízben, h ogy
éppen ellepje. Közben forrázzuk le a mandulát, távolítsuk el a h éját,
és egy késsel vágjuk kisebb darabokra. Vágjuk a megfőtt aszalt gyümölcsöt
nagyobb darabokra, majd keverjük a mandulával együtt a kih űlt
szirupban lévő sütőtökh öz. Öntsük rá a Triple
Sec-et, és tegyük h űtőszekrénybe. Pezsgőspoh ár
szélét nedvesítsük meg a citrommal, és forgassuk kristálycukorba. Citromkarikákkal
díszítve ebben tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése