1177.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
25 dkg liszt,
2 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
késh egynyi
só,
2 evőkanál feh érbor,
a töltelékh ez:
1 kg sült tök,
2 tojás.
10 dkg cukor,
a kenésh ez:
1 tojássárgája.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk a tésztáh oz
a lisztet a vajjal, a tojásokkal, a sütőporral, a sóval, és a feh érborral.
Osszuk két részre, és az egyik felét nyújtsuk ki tepsi nagyságúra, és
egyenletesen béleljük is ki vele. Törjük össze a tök h úsát.
Keverjük ki a tojássárgákat a cukorral, dolgozzuk össze a tökpéppel, majd végül
keverjük bele a felvert tojásfeh érjét is.
Tegyük a tölteléket a tésztára. Nyújtsuk ki a tészta másik felét, és borítsuk
rá a töltelékre. Kenjük meg a tetejét tojássárgájával, és szurkáljuk meg
villával. Közepesen meleg sütőben süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése