Ads 468x60px

Pages

Zöldalma-kajszi dzsem

1189.

HOZZÁVALÓK:
60 dkg zöldalma,
65 dkg sárgabarack,
1 csomag Bourbon vaníliáscukor,
1 csomag dzsemfix extra.
50 dkg gyümölcscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A meghámozott gyümölcsöket daraboljuk fel nagyobbacska kockákra, és ebből mérjük ki a megadott mennyiségeket. Adjuk hozzá a Bourbon vaníliáscukrot, és tegyük egy főzőedénybe. Keverjük el a dzsemfixet 2 evőkanál cukorral, majd adjuk a gyümölcsökhöz. Forraljuk fel állandó kevergetés mellett, majd adjuk hozzá a maradék cukrot. Forraljuk fel az egészet újból állandó kevergetés közben, hagyjuk legalább 3 percig zubogva forrni, és csak ezután vegyük le a tűzről. Ha felhabzott távolítsuk el a tetejéről, töltsük azonnal az előkészített üvegekbe. Zárjuk le, és állítsuk 5 percre fejjel lefelé.
Az eredeti recept az Oetker receptgyűjteményben található.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése