1189.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg zöldalma,
65 dkg sárgabarack,
1 csomag Bourbon vaníliáscukor,
1 csomag dzsemfix extra.
50 dkg gyümölcscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A megh ámozott
gyümölcsöket daraboljuk fel nagyobbacska kockákra, és ebből mérjük ki a
megadott mennyiségeket. Adjuk h ozzá a Bourbon
vaníliáscukrot, és tegyük egy főzőedénybe. Keverjük el a dzsemfixet 2 evőkanál
cukorral, majd adjuk a gyümölcsökh öz.
Forraljuk fel állandó kevergetés mellett, majd adjuk h ozzá
a maradék cukrot. Forraljuk fel az egészet újból állandó kevergetés közben, h agyjuk
legalább 3 percig zubogva forrni, és csak ezután vegyük le a tűzről. Ha felh abzott
távolítsuk el a tetejéről, töltsük azonnal az előkészített üvegekbe. Zárjuk le,
és állítsuk 5 percre fejjel lefelé.
Az eredeti recept az Oetker receptgyűjteményben található.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése