1194.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg alma,
25 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
5 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
1 evőkanál kakaó.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk cikkekre a megh ámozott,
és kimagozott almát. Adjuk h ozzá a porcukrot,
és a vajat. Pároljuk addig, amíg az alma teljesen szét nem fő. Ekkor tegyük
bele a darált diót, a mazsolát, és a púpozott evőkanálnyi kakaót. Kavargatás
mellett főzzük olyan sűrűre, h ogy teljesen
összeálljon. Hintsük egy gyúródeszkára cukrot, és erre h almozzuk
egy széles csíkban a langyos almamasszát. Miután kih űlt,
vizes kézzel formáljunk belőle h engert. Fogassuk
cukorba, néh ány napig h agyjuk
állni egy szellős h elyen, h ogy
megszikkadjon. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése