Ads 468x60px

Pages

Almaszalámi

1194.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg alma,
25 dkg porcukor,
3 dkg vaj,
5 dkg darált dió,
5 dkg mazsola,
1 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk cikkekre a meghámozott, és kimagozott almát. Adjuk hozzá a porcukrot, és a vajat. Pároljuk addig, amíg az alma teljesen szét nem fő. Ekkor tegyük bele a darált diót, a mazsolát, és a púpozott evőkanálnyi kakaót. Kavargatás mellett főzzük olyan sűrűre, hogy teljesen összeálljon. Hintsük egy gyúródeszkára cukrot, és erre halmozzuk egy széles csíkban a langyos almamasszát. Miután kihűlt, vizes kézzel formáljunk belőle hengert. Fogassuk cukorba, néhány napig hagyjuk állni egy szellős helyen, hogy megszikkadjon. Vékony szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése