1196.
Gyurasza Miklósné receptje
HOZZÁVALÓK:
1 üveg vegyes befőtt (körte,
alma, őszibarack, meggy, ízlés szerint),
2 tojás,
1-2 evőkanál cukor,
1 dl rum,
5 dkg mazsola,
1 evőkanál zselatin,
tejszính ab.
ELKÉSZÍTÉS:
Daraboljuk fel az ízlés szerint
választott gyümölcsöket. Áztassuk be a mazsolát a rumba. A gyümölcs levét
szűrjük le, és forraljuk fel. Keverjük simára a tojásokat a cukorral, és egy
kevés h ideg befőttlével, és keverjük lassan a
forrásban lévő gyümölcsléh ez. Együtt csak
egyet forrjon, és a tűzről levéve, keverjük bele a rumos mazsolát, meg a zselatint.
Öntsük rá a feldarabolt gyümölcsre, és legalább fél napra tegyük h űtőbe.
Tejszính abbal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése