1198.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
25 dkg cukor,
14 dkg liszt,
reszelt citromh éj,
a krémh ez:
3 tojássárgája,
4 dl tej,
4 evőkanál cukor,
4 levél piros zselatin,
4 evőkanál rum,
2,5 dl tejszính ab,
cukrozott gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukorral, majd adjuk h ozzá a
lisztet, ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromh éjat,
és a tojások felvert h abját. Süssük meg a
tésztát, majd miután kih űlt, vágjuk 4 részre.
A krémh ez forraljuk fel a tejet a
tojássárgákkal, és a cukorral folyamatos kevergetés közben, és adjuk h ozzá
a zselatint, addig verve, amíg teljesen el nem olvad. A tűzről levéve,
kevergessük addig, amíg ki nem h űl. A rummal
együtt keverjük a tejszính ab közé. Válasszunk
a tortánál valamivel nagyobb gyümölcsformát, amit kenjünk ki olajjal, és rakjuk
ki apróra vágott cukros gyümölccsel. Öntsünk rá vékonyan a krémből, tegyünk rá
egy tortalapot, majd ismét krémet, és tortalapot. A lényeg, h ogy
legfelül tészta legyen. Öntsünk a krémből a torta szélére is, h ogy
az oldala is be legyen vonva. Tegyük jégre, és h a
megaludt, borítsuk tálra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése