1203.
HOZZÁVALÓK:
1,5 l liszt,
1/2 l cukor,
1/2 l zsír,
tejföl,
baracklekvár,
a bevonásh oz:
3 tojássárgája,
15 dkg cukor,
fekete szőlő.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
cukorral, a zsírral, és annyi tejföllel, amennyivel jól össze leh et
állítani. Süssük meg a tésztát papíron 3 részben, ujjnyi vastagon a lemez
fordított részén. Miután kisültek, rakjuk a lapokat baracklekvárral megkenve
egymás tetejére. Keverjük h abosra a
tojássárgákat a cukorral, és vonjuk be vele a tészta tetejét. Hintsük meg
fekete szőlővel. Tegyük sütőbe addig, amíg megszikkad, és melegen daraboljuk
fel kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése