1209.
HOZZÁVALÓK:
8 tojás,
28 dkg cukor,
1 rúd vanília,
reszelt citromh éj,
14 dkg liszt,
a töltelékh ez:
12 tojássárgája,
49 dkg cukor,
1/4 l tej,
9 levél zselatin,
rum,
10 dkg apró szőlő,
1/2 l tejszínt,
cukrozott gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgájákat a cukorral, majd adjunk h ozzá
1/2 rúd vaníliát, ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromh éjat,
a tojások keményre vert h abját, és végül a
lisztet. Két részben süssük meg, és miután kih űlt,
vágjuk mindkettőt kétfelé. A töltelékh ez
keverjük h abosra a tojássárgájákat a cukorral,
és a h ideg tejet h ozzáadva,
főzzük sűrű krémmé. A tűzről levéve tegyük bele a kevés vízben felolvasztott
zselatint, és kevergessük addig, amíg kih űl.
Ekkor adjuk h ozzá a rumban áztatott szőlőt, a h abbá
vert tejszínt, majd könnyedén keverjük közé a cukrot, és a másik 1/2 rúd apróra
tört vaníliát. Kenjünk ki salátaolajjal a tortalapoknál kb. 1 centivel
szélesebb formát, öntsünk bele a krémből 1 centi vastagságban, majd tegyük
jégre, h ogy gyorsan megfagyjon. Ha ez
megtörtént tegyünk rá egy tortalapot, ismét öntsünk rá 1 centi krémet úgy, h ogy
a torta oldala körül is legyen, tegyük újból jégre, h a
megfagy megint tortalapot, amíg mind fel nem lesz h asználva.
Legfelül tortalap legyen. Tegyük h ideg h elyre,
amíg jól megfagy, és ekkor díszítsük cukrozott gyümölccsel. A krémet
kevergessük addig, amíg mindet fel nem h asználjuk,
mert különben megfagy.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése