Ads 468x60px

Pages

Finom élesztős torta

1218.

HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 kanál cukor,
csipetnyi só,
2 kanál tejföl,
baracklekvár,
cukrozott fehér mandula,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy deszkán vagdaljuk bele a lisztbe a kemény vajat. Vegyítsük őket össze, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe, és tegyük bele az élesztőből készített kovászt, a tojássárgákat, a cukrot, a sót, és a tejfölt. Gyúrjuk össze és dolgozzuk ki alaposan, majd hagyjuk 1/2 óráig kelni. Osszuk két részre a tésztát, az egyiket nyújtsuk gömbölyűre és tegyük tortaformába baracklekvárral bekenve, a másik részből rakjunk rá rácsokat. Kenjük meg tojásfehérjével, hintsük meg finomra vagdalt cukrozott mandulával, és hagyjuk jól megkelni. Erős tűznél, de nem hirtelen, süssük szép pirosra. Vaníliáscukorral meghintve, melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése